Follow my blog with Bloglovin Cu drezina galactică spre Andromeda (XIV) - Ironii cotidiene

Formular de contact

 

Cu drezina galactică spre Andromeda (XIV)




 Am plecat debusolat de la Primul Judecător... Ştiam câte ceva despre acea fabuloasă Pasăre Phoenix, dar n-auzisem, om fiind, că ar face ouă. Se ştia că este o fiinţă ce renaşte din propria cenuşă, după ce se autoincendiază într-un cuib din ramuri de scorţişoară şi că ea e un simbol al speranţei ce renaşte. Din acest punct de vedere, aceasta a treia probă îmi plăcea, pentru că-mi amintea de speranţele mele, ale unui suflet pribeag prin Univers, de a găsi iubirea astrală pe care o pierdusem terestru. Dar pentru a trece o astfel de probă, trebuia să fur un ou al acestei păsări despre care toţi pământenii vorbeau, dar pe care nimeni n-o văzuse, un ou despre care nimeni nici nu vorbea pe Terra.

Mi-am amintit cât de mult mă ajutase bătrânul sihastru din munţii înalţi de pe planeta Alif şi m-am hotărât să merg într-acolo pentru a afla ce am de făcut. Aşadar, am virat drezina galactică pe direcţia alfa-omicron a planetei Alif. Drumul mi s-a părut extrem de lung, deşi aveam de făcut doar câţiva ani-lumină... Mă gândeam la sufletul care rămăsese pe Terra, la inima mea pereche pe care ca om o pierdusem inconştient... Îmi revenea în minte (acum că abia o revăzusem, emoţiile erau şi mai puternice) şi mă însoţea în absolut, în toată această călătorie intergalactică în căutarea Pietrei iubirii universale. O văzusem zâmbind, zâmbetul ce atât îl adoram ca om, dar îi văzusem şi tristeţea la gândul că am avut cândva şansa de a fi un suflet întreg, din suflete pereche, şansă pe care o ratasem nesăbuit. Dar, aşa cum ca om iubisem fără limite, tot aşa, ca suflet hoinar prin Univers, trebuia să-mi împlinesc destinul, să regăsesc iubirea divină şi universală şi să-mi găsesc liniştea.

O smucitură de hăţuri celeste şi drezina ajunse la staţia de pe planeta Alif. Am lăsat caii de foc să se hrănească (de când venisem din universul  paralel Terrei, aveam hrană din belşug pentru ei) şi am pornit din nou spre Munţii Alif, la sihăstria bătrânului cu plete albe. Am ajuns, am dat la o parte pielea de capră stelară de la intrare şi am intrat. Lângă foc, bătrânul zâmbea... Cum era obiceiul pe acea planetă, l-am rugat să-mi descâlcească mesajul ascuns al celei de-a treia probe.

„Te-ai descurcat bine până acum... Se vede c-ai iubit-o cum nu mereu întâlneşti pe Terra, dar greul abia începe... Ce ştii tu despre Pasărea Phoenix este ştiinţa unui pământean care nu înţelege legile universale, dar te voi lumina. Pasărea Phoenix este o creatură foarte greu de văzut, chiar şi în Univers. S-a născut din sine însăşi, undeva, în constelaţia Orion şi trăieşte în focul său foarte mulţi ani-lumină; nimeni nu ştie câţi. Poartă cu ea un ou făcut din smirnă, în care pune cenuşa tatălui ei (sau mamă, dacă vrei, că e amândouă). Desface oul, atât cât să pună înăuntru cenuşa, după care îl închide la loc, tot cu smirnă şi-l poartă cu ea până când îi vine sorocul. Atunci, se aşează în cuibul ei din ramuri de scorţişoară şi se aprinde instantaneu. Flacăra e una care poate fi văzută din toate galaxiile şi arde până să face scrum. Imediat, din cenuşa aflată în oul de smirnă se naşte o altă Pasăre care, la rândul ei, va face un ou în care va pune cenuşa celeilalte păsări, ce tocmai s-a transformat în scrum şi cenuşă. Ştiu despre proba ta şi ştie tot Universul, dar trebuie să găseşti Pasărea, să-i iei oul şi să bagi înăuntru, peste cenuşa tatălui ei, praful de stele din inima ta, care acum e şi din inima ta pereche. Pare simplu, dar nu e... Ca să poţi pune înăuntru praful iubirii stelare, trebuie să ai smirnă, dar asta nu ai. Doar pe Pământ o poţi găsi, dar tu eşti un suflet ce nu mai poate redeveni terestru. Înainte de orice, pleacă şi caută smirna cu care să închizi la loc oul Păsării Phoenix, dacă vrei ca iubirea astrală să se împlinească. Timpul tău aici a expirat... Pleacă şi caută smirna, apoi vei găsi Pasărea cea minunată în galaxia Andromeda. Dar dacă nu vei avea tot ce-ţi trebuie, vei rămâne un suflet rătăcitor pentru o eternitate”. Asta a spus bătrânul sihastru, după care se cufundă în muţenie. Începusem să înţeleg misiunea, dar încă nu ştiam ce trebuie să fac. Iubirea pe care sufletul meu o luase cu el de pe Terra, mi-a dat curaj să mă îndrept spre alte planete, în căutarea acelei smirne, fără de care nu puteam să trec cea de-a treia probă a iubirii absolute.


Va urma

Total comment

Author

Dragos Gros

0   comentarii

Cancel Reply