Follow my blog with Bloglovin Profeţii din trecut - Ironii cotidiene

Formular de contact

 

Profeţii din trecut




 Într-o seară, asupra Terrei s-a abătut o „ploaie de foc” care a distrus, a înspăimântat, a rupt continente şi a reconfigurat geofizic planeta; nu în ultimul rând, a îngrozit oameni şi animale şi a marcat profund memoria colectivă la nivel planetar.

Un papirus egiptean cu o vârstă estimată de 4 – 5 milenii vorbeşte despre acest accident astronomic major care a determinat încetinirea sau poate chiar oprirea temporară a mişcării de rotaţie a Pământului, fapt ce reiese din prelungirea acelei nopţi cu cca. 8 ore. Un impact meteoritic atât de important nu putea să nu producă nişte schimbări severe, începând cu geografia planetei şi terminând cu fenomene pe care le înţelegem mai puţin. Se ştie că Terra face parte dint-un sistem solar în care toate planetele au caracteristici comune şi evoluează similar: toate sunt sferice, toate au axa dreaptă, toate au aceeaşi mişcare de rotaţie, aceeaşi mişcare de revoluţie etc. Doar trei planete se comportă diferit din anumite puncte de vedere: Venus, care în urma unui accident astronomic ce a lăsat un uriaş crater, a fost „răsturnată” cu 180 de grade, având acum o mişcare de rotaţie retrogradă/sens orar (la fel Uranus şi din aceleaşi motive) şi Terra care nu mai are axa fizică dreaptă, ci înclinată cu cca. 23 de grade.

Fireşte că prima reacţie a cititorului va fi „bine, dar acest impact meteoritic major a avut loc acum nişte zeci sau sute de milioane de ani”... Poate, dar până acum nimic nu dovedeşte milioanele de ani presupuse, totul rămânând la nivelul speculaţiilor, mai mult sau mai puţin interesate (de exemplu, pentru a da veridicitate falsei teorii darwiniste a „evoluţiei” speciilor), mai mult sau mai puţin inspirate şi sigur, mult mai puţin argumentate serios.

În varianta oficială, lemnul pietrificat se numeşte silicifiat şi devine aşa deoarece a fost îngropat sub straturi de sedimente unde, sub acţiunea apei bogate în minerale, particulele mici de lemn au fost înlocuite de silicaţi. Asa se întâmplă cu toate lemnele îngropate astfel? Şi lignitul de ce s-a făcut aşa şi nu s-a silicifiat? Dar pădurile fosilizate unde au fost ele îngropate pentru că lemnul să fie înlocuit de siliciu, dar păstrând structura lemnului? Tot oficial se spune (Wikipedia, printre altele) că pentru a fi silicifiat, lemnul are nevoie de mai puţin de 100 de ani. Atunci lemnul s-a pietrificat sau nu în zeci sau sute de milioane de ani? Înţeleg explicaţia dată în cărţi privind silicifierea, dar ceva nu stă în picioare în toată această argumentaţie...


Pe  o bucată de lemn pietrificat se văd şi urmele focului care a „lins” suprafaţa înainte de pietrificare, dar a păstrat şi urmele specifice lemnului aflat într-un stadiu avansat de putrezire. De ce nu a ars dacă tot a fost atins de flăcări? De ce alte trunchiuri chiar au ars la suprafaţă, dar procesul de ardere a fost întrerupt brusc? Cei care ne tot explică despre cum a devenit lemnul – piatră, uita să spună şi cum anume reuşeşte să pătrundă în masa lemnoasă, deseori dură, un amărât de grăunte invizibil de siliciu. Lemnul nu e burete, să-l penetreze lesne grăuntele de nisip... Cine a ales, mă întreb eu, ca anumite lemne să putrezească în contact prelungit cu apa şi altele să se pietrifice? Legile fizico-chimice se aplică discreţionar, pentru aceleaşi organisme existând două feluri diferite de transformare? Bucata despre care vorbeam era, înainte de pietrificare aproape putreda şi găurită. Aşadar, fusese deja supusă umezelii, rezultatele fiind vizibile şi azi. Cu toate astea, procesul s-a oprit brusc şi în locul transformării lemnului în rumeguşul obişnuit, deodată procesul s-a oprit şi el a fost înlocuit de cealaltă tranformare, pietrificarea. Asta mă conduce la concluzia că procesul de pietrificare a fost mult mai rapid decât cel de putrezire. Până aici am mers cu logica pe teoria oficială care, iată, se dovedeşte destul de şubredă...


Oare nu pare mai realist să considerăm că lemnul s-a pietrificat parţial sau total ca urmare a bombardamentelor meteoritice şi că pietrificarea a intervenit diferenţiat în funcţie de distanţa dintre lemn şi zona de impact? Dacă luăm o bucată de lemn pietrificat atinsă de putregai şi o ţinem în apă vom observa că procesul se va continua, ceea ce arată că nu suntem în prezenţa unei înlocuiri totale a fibrei lemnoase. Mai curând cred că putem vorbi nu despre o înlocuire a materiei, ci de o schimbare a structurii sale morfologice. Această variantă de explicaţie permite să luăm în calcul şi o anumită formă de viaţă intestină încorsetată de modificările structurale evidente. Această viaţă (s-o numim aşa) a lemnului-piatră este şi motivul pentru care vracii africani folosesc aceste pietre numindu-le „pietre calde”, altfel spus – cu viaţă. Utilizarea lemnului pietrificat în ritualuri tribale, dar şi efectele sale miraculoase asupra energiei generale a corpului uman ar putea fi astfel motivate.

În aceleaşi circumstanţe se spune că au dispărut dinozaurienii, atât cei carnivori, cât şi cei ierbivori,  de mari sau mici dimensiuni. Toţi şi pe tot globul? Ar fi singură grupă de specii aflată într-o asemenea situaţie; ceva nu se potriveşte nici aici... Colecţionarii de fosile ştiu că piaţa mondială e plină de fragmente din scheletul diverşilor dinozauri, unele fragmente pietrificate, altele nu. Oare nu exploziile meteoritice fac diferenţa? Dacă pietrificarea s-a produs în zeci şi sute de milioane de ani, în tot acest timp, fragmentele de os rămase în stare naturală nu s-au dezintegrat? Sau dispariţia dinozaurilor poate fi în strânsă legătură cu acel impact meteoritic major care a înclinat axa Terrei?

Se ştie că axa fizica a Pământului e inclinata sub un unghi de cca. 23 de grade faţă de ecuator, dar şi ca axa să magnetică a rămas verticală. Nu ştim încă dacă acest decalaj al axelor presupune ceva, dar nu e deloc imposibil ca anterioara lor fuziune să fi determinat o altă fată a Terrei, pate altfel populată, poate şi cu dinozauri sau, de ce nu?, poate actualul punct de contact, nu mereu acelaşi din cauza mişcării eliptice a Pământului, să fie acea „poartă” prin care universurile se întrepătrund temporar.


Un lucru interesant a rămas în subconștientul colectiv marcat de superstiţii: credinţa că data de 13 e aducătoare de ghinion. „Ploaia de foc” despre care vorbeam, a avut loc, conform papirusului, în a 13-a zi a unei luni egiptene, a 14-a pentru vechii evrei care socoteau începutul zilei la apusul soarelui al zilei precedente. Prelungirea cu 8 ore a nopţii a produs o asemenea spaimă, incat omul, superstiţios si animist, a păstrat această dată ca fiind una în care orice tragedie e posibilă. Dileme ce-şi trag rădăcinile în chiar teoriile oficiale, ar mai fi, dar ele... la o dată viitoare.

Total comment

Author

Dragos Gros

0   comentarii

Cancel Reply