Follow my blog with Bloglovin Cu drezina galactică spre Andromeda (XVI) - Ironii cotidiene

Formular de contact

 

Cu drezina galactică spre Andromeda (XVI)




 Cu traista ţesută din fir de lumină, încărcată de diamante venusiene am pornit în căutarea lui Yedo, cel care îmi putea spune unde în Univers se  găseşte smirna de care aveam atâta nevoie. Gândul îmi zbura spre inima pereche ce nu mai devenise un întreg perfect... Acum aveam un diamant galben venusian pentru ea şi mi-l imaginam într-o bijuterie pe care sufletul meu pereche s-o poarte ca pe o emblemă a iubirii irosite, ca pe o dovadă că, astral, iubirea nu poate muri. Vedeam, parcă, o inimă frântă în jumătăţi inegale, decorată pe margini cu safire din cele mai curate, iar în mijloc, chiar între cele două jumătăţi ce n-au mai devenit întreg – diamantul venusian, sprijinit de două cercuri – simbol al perfecţiunii – decorate şi ele cu rubine. Îmi imaginam bogăţia de sclipiri astrale ce putea rezulta din combinarea cromatică a rubinelor cu diamantul galben, asistate divin de strălucirea adâncă a safirelor... Visam, dar visam iubind absolut, astral, chiar şi aşa, ca suflet ce părăsise definitiv corpul sau terestru.

Despre Pasărea Phoenix se ştia puţin pe Terra şi mult – în Univers. Se vorbea că e fiica Soarelui şi că alături de dragon veghează sufletele morţilor ce călătoresc căutând pacea veşnică. În Univers e considerată „sufletul lui Osiris”, zeul ce-şi are sălaşul în constelaţia cu acelaşi nume, iar pe Terra se vorbea, dar tot după ureche, că această pasăre fantastică ar fi ieşit prima dată dintr-un cocon de mătase solară. Datorită acestei păsări astrale, tot ce era destinat să moară, urma să renască, sub o formă sau alta. În adâncul sufletului meu îndurerat, încă mai exista speranţa reînvierii... Nu a renaşterii mele, ca om ce fusesem, ci a reînvierii astrale a iubirii mele absolute pentru care mă luptam acum, trecând probele ce-mi fuseseră destinate.

Drezina mă purta haotic spre centrul Nebuloasei Andromeda, unde speram să-l întâlnesc pe Yedo şi să aflu unde în Univers mai există smirnă. Într-o staţie de drezine galactice, unde oprisem doar pentru a hrăni caii de foc, am aflat că Yedo locuieşte într-o vale adâncă de pe planeta Rh Onda. Mai fusesem acolo, aşa că am pus drezina pe direcţia delta-alfa, a planetei unde urma să-l găsesc pe Yedo. După o lungă călătorie, drezina opri în staţia galactică. După hrănirea cailor de foc, cu obişnuitul jar din inima mea ce nu înceta să viseze la inima pereche, am pornit spre valea unde speram să aflu detaliile de care aveam atâta nevoie pentru a avansa în această a treia probă. Cum spuneam, Yedo locuia într-o vale de pe planeta Rh Onda, o vale minunată, cu peisaje ce aminteau de frumuseţi de mult pierdute pentru mine, terestre. Relieful planetar mă purta cu gândul, din nou, la sufletul pereche ce rămăsese singur pe Terra, în timp ce eu rătăceam astral pentru iubirea noastră pierdută.

Yedo era un pegasian simpatic, ce se stabilise acolo de cine ştie când, că nici el nu-şi amintea câţi ani-lumină trecuseră de când păşise pentru prima dată în acea vale. L-am întrebat unde în Univers există smirnă şi îmi dădu un răspuns în doi peri; n-a spus că nu ştie, dar nici altceva. Am luat traista ţesută cu fir de lumină pe care o umplusem cu diamante venusiene şi i-am pus-o la picioare, desfăcută. Vederea pietrelor preţioase l-a făcut să-i scapere ochii, dar atât. Probabil se gândea că merită să-mi dea informaţia, primind în schimb diamantele, dar încă nu spunea nimic.

„Phoenix este soare şi arome, e o pasăre deosebită... Este pasarea-aromă care inspiră Univers şi expiră raze de Soare şi arome de scorţişoară şi smirnă. Când arde în cuibul său din ramuri de scorţişoară, întregul Univers se umple de acest miros divin, dar la fel se-ntâmplă şi când renaşte din oul său de smirnă, dând speranţe tuturor. Voi accepta darul tău... Să mergi în constelaţia Osiris, locul naşterii sale, pe o mică planetă situată la azimutul planetei centrale şi acolo vei găsi smirnă din belşug. Şi Phoenix îşi ia smirna tot de acolo... Să ai grijă, că e o planetă ascunsă într-un univers aflat chiar la intersecţia azimutului cu planul universului în care te afli. Cele două universuri sunt legate între ele printr-o legătură cosmică greu de desfăcut. Ca să ajungi acolo va trebui să tai această legătură, să pătrunzi dincolo şi, după ce iei smirna, să revii repede înapoi, pentru că acea legătură se reface singură rapid. Să ai cu tine o sabie de foc, fără de care nu poţi tăia legătura cosmică”.

Aveam în drezină sabia de foc (fusesem inspirat să o iau), aşa că i-am mulţumit lui Yedo şi am plecat înapoi. Eram fericit că voi lua smirna şi că o parte a celei de-a treia probe era rezolvată. Ce-i drept, partea cea mai simplă a ei...


Va urma

Total comment

Author

Dragos Gros

0   comentarii

Cancel Reply