Follow my blog with Bloglovin Cu drezina galactică spre Andromeda (VIII) - Ironii cotidiene

Formular de contact

 

Cu drezina galactică spre Andromeda (VIII)




 Pe drumul galactic ce ducea spre Andromeda, sufletul pierdut în spaţiul intergalactic suferea, deşi trecuse o probă importantă. Îşi amintea de vremea când era viu, de vremea când avea o inimă, inima pereche în iubirea desăvârşită. Undeva se petrecuse ceva, nu ştia ce, dar armonia universală dintre cele două inimi făcute una pentru cealaltă fusese distrusă. Atunci începuse suferinţa de ambele părţi... Cineva nu înţelesese iubirea în formă ei absolută, s-a jucat periculos şi, la un moment dat, ceea ce aveau cele două inimi... s-a rupt. Durerea începuse încă de atunci, de când fractura s-a făcut simţită pentru prima dată. Nu era durerea obişnuită a omului viu, ci una specială, a sufletului aflat în derivă. Fireşte, ar fi fost bine ca în acele momente cele două inimi care n-au mai fost una, să fi înţeles rostul lor universal, dar acest lucru nu s-a întâmplat... Omul apăsat de slăbiciunile sale, n-a înţeles armonia unică din universul celor două inimi pereche, rămânând prizonier steril sufleteşte al pornirilor nestăpânite.

Îşi amintea scânteia unică, acea scânteie care se aprinde o dată la mii de ani-lumină, scânteia care a unit cele două inimi. Fusese un eveniment care la nivelul Universului a produs o explozie astrală fără precedent. O supernovă a iubirii explodase nu departe de Terra, iar văpaia ei unise cele două suflete într-unul singur, cu o legătură galactică aparent indestructibilă. Îngerii, serafimii şi heruvimii au fost martorii tăcuţi ai unei uniri ce nu se poate produce în acest fel, decât la nivel astral, dincolo de galaxii şi constelaţii, dincolo de bine şi rău, dincolo de orice percepţie. Evenimentul fusese semnalat în toate universurile cunoscute din galaxiile apropiate, ca unul ce marca începutul a ceea ce n-a mai fost să fie.

Promisiunea angelică a fericirii n-a mai venit pentru cele două inimi ce n-au ştiut să rămână una, iar acum, sufletul care n-a mai vrut să fie om devenise un proscris al iubirii pierdute, un căutător fără speranţă prin spaţiul intergalactic. Regreta că n-a spus inimii pereche, cândva, când încă era viu, acele vorbe de suflet care s-o ţină alături... I-ar fi spus atunci: „Priveşte în sufletul tău şi vezi cu ochii lui acea legătură a iubirii divine, acea ţesătură de stele pe care n-o vei vedea nicăieri în galaxie, timp de multe generaţii, priveşte şi ia-ţi iubirea în palme, încet, cu grijă, apoi depune-o în acel templu al dragostei astrale pe care îl porţi în inimă. Dacă n-o vei face, dacă vei strica nebuneşte legătura divină a celor două inimi devenite una, suferinţa va înlocui astral iubirea, iar sufletele vor începe a se căuta prin constelaţii”. Se ştia încă de pe-atunci, că sufletele pereche nu se despart nici în eternitate, dar pot, când greşesc, să devină entităţi călătoare, căutându-se până la capătul lumilor; nu se despart, dar nu rămân unite.

Ar fi bine, dragă cititorule, să iei aminte la suferinţa sufletului hoinar, la durerea inimii pereche, iar când vei iubi cu adevărat, profund şi definitiv să ştii ce ai de făcut pentru a nu deveni din om cu inimă – suflet călător, căutător al iubirii pierdute şi nebuneşte irosite. Să-ţi aminteşti de acele inimi ce au fost una, până când ceva le-a distrus armonia celestă şi încearcă să o iei pe drumul galactic al iubirii perfecte. Poate Creatorul se va îndura şi va păstra uniunea ta, dar pentru asta va trebui să înveţi din suferinţa celor două suflete care n-au mai putut fi unul. Când iubeşti cu adevărat, sufletul îţi cântă muzica bucuriei, dar slăbiciunea umană te poate face să nu auzi decât prea târziu această muzică. Şi atunci, sufletul va părăsi corpul, plecând îndurerat în altă călătorie astrală, în căutarea iubirii irosite. Să-ţi aperi iubirea, dragă cititorule, cu toată puterea sufletului şi să nu cedezi inconştient slăbiciunii orgolioase! Dacă vei avea şansa celestă a unei uniuni de excepţie, să te lupţi pe viaţă şi pe moarte, până la capătul Universului, în apărarea legăturii tale de suflet, pentru a nu trăi regretul galactic al sufletului călător căruia i se refuză liniştea veşnică.


Va urma


Total comment

Author

Dragos Gros

0   comentarii

Cancel Reply