Follow my blog with Bloglovin Cu drezina galactică spre Andromeda (X) - Ironii cotidiene

Formular de contact

 

Cu drezina galactică spre Andromeda (X)



  Întors la drezină, am decolat imediat, îndreptându-mă spre centrul Nebuloasei Andromeda, în căutarea Mării Ploilor Stelare. Pe drum, opream din când în când, întrebând care e direcţia gamma spre Marea căutată, dar nimeni nu părea să ştie. Această mare nu era una populară în Nebuloasă şi, probabil, tocmai de-aia de-acolo trebuia să adun stelele de aur celest, găsirea ei fiind că o probă intermediară ce trebuia s-o trec. O entitate binevoitoare întâlnită lângă o haltă stelară (oprisem pentru a hrăni caii de foc ai drezinei), simţind suferinţa sufletului pribeag prin Univers, mi-a dat un indiciu destul de enigmatic: „Marea Ploilor se află în Valea Sufletului, chiar între Munţii Iubirii Absolute şi cei ai Durerii Nesfârşite”, rosti entitatea. Văzând că indiciul nu-mi este suficient, ea adăugă: „Ia un jar din inimă, stinge-l cu lacrima durerii şi aruncă-l în spaţiul intergalactic, iar el te va conduce la Marea Ploilor Stelare”.

Am smuls din inima îndurerată un tăciune înflăcărat, am vărsat o lacrimă a suferinţei peste el şi, dintr-o dată, jarul deveni pasăre, o pasăre întunecată, înconjurată de o aură de foc, care îşi luă zborul spre o destinaţie necunoscută. Doar eu ştiam că pasarea-jar zbura spre Marea Ploilor, aşa că am mânat caii de foc ai drezinei în urmărirea ei. Zbura nebună, cum odată era iubirea celor două inimi ce n-au mai devenit una, fără să ţină cont nici de ploile de meteoriţi şi nici de exploziile sorilor pe lângă care treceam, uneori razant. Ba chiar era să ne arunce afară din Nebuloasă, explozia unei supernove care şi-a manifestat puterea, în imediata apropiere a noastră, la mai puţin de un an-lumină distanţă! Dar am reuşit să trecem cu bine peste toate piedicile intergalactice şi, iată, în depărtare, ochii iubitori ai sufletului călător văzură Marea atât de mult căutată! Cum am ajuns acolo, pasarea-jar dispăru în alte dimensiuni, vrând să dea veste-poveste că am ajuns la locul de unde voi aduna stelele de aur celest.

Am coborât din drezină, am hrănit ca de obicei caii săi de foc şi am început să caut ceva potrivit printre uneltele stelare pe care le luasem. Am ales un năvod ţesut din vise spulberate şi o plasă mai mică, pentru fluturi, o reţea de lumină selenară aşezată pe o baghetă magică şi am pornit spre Marea unor Ploi de foc celest, ce niciodată nu vor conteni. Pe ţărm, la mică distanţă, văzui un ponton incandescent... Dacă eram om, pe dată aş fi fost transformat în scrum, dar, cum de multă vreme nu mai eram şi cum jarul din inima mea era oricum mai aprins, am înaintat până la marginea lui. Acolo, am luat năvodul de vise spulberate şi l-am întins pe suprafaţa învolburată a mării. A coborât încet în materia fluidă necunoscută mie, învelind cu reţeaua sa o suprafaţă uriaşă. Când năvodul atinse fundul, am început să-l trag uşor, abia perceptibil, dar ferm. Nu peste mult timp, îşi făcu apariţia prima stea de aur celest, prinsă în ochiurile de vise spulberate ale năvodului. Era impresionantă şi palpita la fel cum cândva palpitaseră cele două inimi ce n-au mai devenit una. Am luat-o uşor din năvod, cu acea plasă pentru fluturi selenari (cum vedeţi, plasa ţesută din lumină selenară e bună şi pentru a aduna stele de aur, nu doar fluturi) şi am depus-o într-un colţ neatins al inimii. Pe rând, tot mai multe stele îşi făceau apariţia, iar plasa de lumină selenară le depunea de-a valma în inima sufletului hoinar prin Univers, în căutarea iubirii irosite în van.

Puzderie de stele de aur celest adunasem în inimă şi, când ultima stea şi-a găsit sălaşul, am strâns năvodul care, odată strâns, s-a preschimbat în sărut galactic şi a dispărut. La fel, plasa de lumină selenară s-a transformat în scânteie de iubire şi i-a urmat năvodului-sărut, probabil încercând să ajungă la sufletul pereche pierdut cândva; sau aşa spera sufletul hoinar... Cu inima plină de stele, stele ce semănau cu speranţele mele deşarte avute pe când eram om, m-am întors la drezină, iar caii de foc au ţâşnit pe dată spre înaltul Universului, smucind drezina în toate direcţiile. În mişcarea ei haotică, drezina amintea de zbuciumul celor două inimi ce le fusese refuzată uniunea... O adiere duioasă, un zâmbet şi o clipire au însoţit această imagine ce nu mai exista de multă vreme și care transformase un om plin de iubire, în suflet plecat pentru a căuta iubirea irosită.


Va urma

Total comment

Author

Dragos Gros

0   comentarii

Cancel Reply